Поредица от катастрофи взе три жертви на магистрала "Тракия" само за час тази сутрин.

Камион и лек автомобил паднаха от виадукт. Преди това на същото място станаха три други тежки пътни инцидента.

Според една от версиите на разследващите, за да избегне катастрофиралите в ранните часове на деня автомобили, водачът на камиона прави маневра, с която удря друга кола. И така заедно падат от около 50 метра височина. На място са загинали и двамата шофьори.

Като по чудо оцелява спътничката на шофьора в падналата кола. Състоянието й обаче остава критично. Тя е най-тежко пострадалият пътник и е настанена в реанимация.

Още трима от пострадалите бяха приети в Окръжна болница в София без опасност за живота.

От Агенция „Пътната инфраструктура” обясниха, че според данни от джипиес системата им почистващата техника през нощта е обработила участъка три пъти. Според тях виновна е не настилката, а скоростта.

Участъкът от магистралата, където станаха катастрофите, остана затворен за часове и това предизвика сериозни задръствания. 

Днес имаше и още един трагичен на пътя - семейство и 19-годишната им внучка загинаха в жестока катастрофа между Луковит и село Тодоричене.

На завой при гъста мъгла челно са се ударили две леки коли. На място е починал 59-годишен шофьор, а по-късно и неговите спътнички - 56-годишната му съпруга и внучката им.

И тримата загинали са от ловешкото село Дерманци. Пътували са в посока Луковит.

Другата кола е шофирана от 34-годишна жена от Червен бряг, която е само с леки наранявания.