Трамвай номер 23 е прегазил двама пешеходци на бул. „Ситняково” близо до голям търговски център. И двамата са с тежки наранявания, като жената е с опасност за живота.

Според очевидци мъж и жена на около 45 години са пресичали неправилно и тъй като е било хлъзгаво на трамвайната линия, са паднали и трамваят ги е блъснал.

При инцидента трамваят е бил пълен с хора. Двамата пострадали са пресичали на червен светофар, а ватманът твърди, че изобщо не ги е видял.

Той обясни пред bTV, че е преминал на зелен светофар и не е видял двамата, а само два слуета.

Двамата са пострадали сериозно и са транспортирани в "Пирогов". Движението по трамвайната линия е спряно и има засилено полицейско присъствие. Все още тече разследване.

От МВР потвърдиха за инцидента, като съобщиха, че сигналът е подаден в 18.50 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

През последните дни обаче зачестяват тежките инциденти в София. Петима са загиналите от началото на януари, а десетки са катастрофите в столицата. 

43-годишната жена, която пострада при инцидента с трамвай в София, е с опасност за живота. Приета е в реанимацията на "Пирогов" с политравма и мозъчно сътресение, съобщиха от лечебното заведение.

Другият пострадал – мъж на 47 години, е с открито смачкване на левия глезен и лявото ходило и има опасност да загуби крака си. Той също има мозъчно сътресение и открита рана на главата.