Токов удар изпепели жилището на възрастно семейство и нанесе поражения в домовете на други 30 семейства в Сандански. Инцидентът за малко да вземе и жертви.

Всичко започнало, когато хората чули слабо пукане, а след това последвал и дим.

„Телевизорът е изключен, в следващия момент гледам от него излиза бял дим и почва да мирише на бакелит, на пластмаса. Изключвам го от контакта, но докато отида до компютъра, синът стана и каза, че е изгорял. Пушек от него също излизаше”, разказа Методи Петров.

Версията е, че е откраднат отсечен кабел. Напрежението от 400 волта е влязло в сградата, обяснили от енергото в града.

Всичките 30 семейства остават без битова техника. А Веска Сливкова и съпругът й остават без дом. В апартамента им, вследствие на токовия, удар пламва пожар. „Единият телевизор е стопен целият. Под него има скрин и той е изгорен, леглото, матракът, дюшеме, килими, климатикът е стопен, щорите...”, изброява щетите възрастната жена.

Спящо в стаята си дете е събудено от домашния си любимец и успява да избяга на улицата.

Колективно хората отиват в енергото. Оттам обаче ги гонят. Потърпевшите са написали жалби, които са внесли в регионалния офис на енергийното дружество. Оттам ще ги изпратят в София и ще започне разследване за причините, довели до инцидента.

От централата на енергодружеството в София заявиха пред bTV, че семействата ще бъдат компенсирани с пари за поразената техника, ако тя не може да бъде поправена от оторизираните сервизи. По случая с опожарения дом на семейството в Сандански компанията ще вземе специално решение как да го обезщети.