14-годишното момче, което беше простреляно вчера в столичния квартал „Княжево” - пред 26-то училище „Йордан Йовков”, е в стабилно състояние, съобщиха от „Пирогов”. Той е бил опериран от началниците на отделенията по детска гръдна хирургия и детска коремна хирургия д-р Христо Шивачев и д-р Стефан Стоилов. Нощта е преминала спокойно, няма опасност за живота му към момента, няма и засегнати жизненоважни органи, уточниха от болницата.

16-годишен простреля вчера 14-годишно момче с боен пистолет. Двамата имали среща пред училището, за да решат проблем. Изненадващо по-голямото момче вади пистолет и успява да простреля другото момче в слабините. 16-годишният е бивш ученик на 26-то училище, а 14-годишният и в момента учи там. Деца са повикали директорката на училището Елка Великова.

Тя разказа в интервю за предаването „Тази събота”, че простреляното момче се е държало много мъжки, запазил е самообладание. Децата, станали свидетели на инцидента, също са запазили самообладание и много адекватно са извикали веднага директорката.

Елка Великова уточни, че 16-годишното момче вече не учи в 26-то училище, защото е кандидатствало след 7-ми клас и се е преместило. Тя познава двете момчета като добри деца, от добри семейства и отличници.

Директорката смята, че училището има добре организирана охрана, но не може да има застраховка срещу подобни инциденти. Досега в училището не е имало прояви на агресия.

От понеделник с учениците от 26-то училище ще работят психолози.