50-годишен мъж беше пребит жестоко, докато спял в дома си в павликенското село Михалци. Извършителите, които били двама и маскирани, са в неизвестност до момента.

Снощи малко след 22 часа дворното куче на Анка Ганева, майка на потърпевшия, започнало да лае силно и продължително. Жената излязла да види какво се случва. Взела фенер от съседната пристройка и се отправила към пътната врата.

„Отварям вратата няма никой, стъпвам на първото стъпало за да изляза на тротоара. През това време двама мъже връхлитат върху мене. Единият ме сграбчва за главата и започва да ме удря, да ме бие. Другият на бегом по пътеката и влиза горе в къщата,” обяснява Анка.

Мъжете били с маски на главите, облечени в черни дрехи и обути с кубинки. Докато жената била повалена на земята, единият от тях обходил всички стаи на къщата. Спрял, когато намерил спящия вече син на Анка и започнал да го бие. После двамата нападатели си тръгнали, без да вземат нищо.

Пребитият Борис Ганев е със счупен крак, порезна рана и шевове по главата. Откаран е по спешност в търновската болница, а животът му е вън от опасност. Не си спомня нищо от случилото се обаче.

Дъщерята на 50-годишният мъж Анна Борисова споделя, че причината за нападението може да е свързана със спор за земя. Ганев се занимава със земеделие от 6 години и притежава 300 дка собствени земи, ползва и взети под аренда. В средата на миналото лято арендатор от същото село му нанася побой и му отправя заплахи, че ако не се откаже ще му изпочупи крайниците. Близките са подали жалба срещу насилника в полицията и прокуратурата, но без резултат.