Пожар горя на метри от дом за деца, лишени от родителска грижа в столицата. Пострадали и жертви няма. Огънят е лумнал в запуснати помещения, ползвани от бездомници. Експерти установяват умишлен ли е палежът.

Мирис на дим праща охраната на дома за деца „Петко Р. Славейков” на оглед из сградата. Оказва се, че пламъците са обхванали необитаемо общинско помещение, на метри от сградата, в която живеят 67 деца.

„Охраната и наши колеги са дали сигнала. Всичко е с отделна връзка, няма опасност. Децата са настанени 3 коридора нагоре”, увери Красимир Медаров, зам.-директор на дома.

И от пожарната са категорични, че опасност за децата не е имало. Помещението, което горя, е собственост на общината. Ползвател е неправителствена организация. Неведнъж помещенията са били разбивани, а последният бандитски набег е отпреди два месеца.

„Имало е врати, които са откраднати за желязо. Има и стена, която е зазидана. Бяха изкъртени стени, за да влязат в нашата част на помещенията, ние наляхме бетон. Може би, за да крадат - не, че има ценности”, допълни Медаров.

От дома за деца обясниха, че неколкократно са сигнализирали до общината за кражбите. След днешния пожар кметството отново ще бъде уведомено за проблемите.