50-годишен водач пострада, след като при изпреварване удари завиващ автомобил и после се заби в три паркирани коли край Благоевград. Пътният инцидент стана малко преди 10 часа на Покровнишко шосе, на изхода на Благоевград в посока селата Покровник и Падеш, предаде БГНЕС.

50-годишният шофьор на пикап "Рено", движещ се в посока село Покровник, започва изпреварване на два автомобила. Първият подава мигач и започва да завива наляво, за да влезе в двора на цех. Изпреварващото "Рено" е засечено от завиващата кола, удря я в левия калник, след което се отклонява наляво и се блъска в паркираните пред цеха три автомобила.

При катастрофата е пострадал само водачът на пикапа, който е транспортиран до болница с фрактура на подбедрица и контузна рана на главата.

Служители на КАТ огледаха автопроизшествието за изясняване на причините. Според очевидци пикапът се е движел с над 100 км/час преди удара в другата кола като спирачният му път е около 10-на метра. В участъка обаче ограничението на скоростта е 50 км/ч.

Преди 20 дни пътят за Покровник и Падеш бе асфалтиран, така скоростта на пътуващите по него се вдигна, въпреки ограничението, коментират пътни полицаи.