Има информация за масов бой в двора на френската гимназия вчера, съобщи кореспондентът на bTV в региона. Тя все още не е потвърдена от полицията, но днес ще се проверяват камерите на училището.

Сигнал е подаден на спешния телефон 112, според очевидци боят е бил между 40-50 души. Хората обаче са се разпръснали много бързо и полицаите не са регистрирали такъв инцидент.

Според директора на училището боят не е между ученици, а между външни лица, които се събират да тренират на спортните уреди в края на двора.

Това е пореден случай на агресия в бургаско училище, след като вчера две съученички се биха в класна стая в училище „Добри Чинтулов”. Едното от момичетата е прието в болница с комоцио. Те са от 12 клас и скоро ще са абитуриенти.

Техни съученици дадоха противоречива информация за инцидента. Момчетата твърдят, че нищо не са видели. Едно от момичетата смята, че не се е случило кой знае какво, но според разказа на друго – едната ученичка е удряла главата на другата в чина.

Стоян Тушев, учител на момичетата, има информация, че ства въпрос за междуличностен конфликт между момичетата, който е от една година. Преди това те са били добри приятелки.

Ученичката, която е причинила комоцио на своя съученичка, ще поиска самостоятелна форма на обучение, обяви Тушев.