Седмокласник преби петокласник в елитното столично 38 ОУ. Момчето беше прието в болница и след 3 дни - изписано. Има съмнения за опит за потулване на случая.

Инцидентът е от преди 3 дни. Конфликтът започва в социалните мрежи и прераства в побой. В междучасието седмокласник оставя на пост в коридора съученииците си и влиза в стаята на пети клас, където пребива едно от момчетата.

Детето е с рана на главата след удар в радиатора. По думите на баща му – Андрей Андреев, момчето вече се чувства по-добре, но продължава да има болки.

Според директора на  училището след инцидента са взети всички мерки – с децата работи психолог, ученикът, проявил агресия е с най-тежкото наказание – преместване в друго училище, Детска педагогическа стая е сезирана, както и регионалното управление по образование.

„Не мисля, че някой директор би могъл да прикрива подобно нещо. Имахме разговори с майката, с учениците, с учителите и след като изяснихме всичко бяхме готови за решение”, каза директорът на 38 ОУ Виолета Игова.

Според родители, действията на ръководството са със забавяне. Сигналът в първо районно е от деня след инцидента, докладът в инспектората – два дни по-късно, а обаждане до спешния телефон 112 изобщо няма.

По думите на директора обаче първата реакция в такъв случай е детето да се заведе при медицинско лице: „Имаше кръв но тя видя раната и видя, че не е сериозно”.

Родителите твърдят, че на следващия ден са искали да се срещнат с Игова, но тя е изпратила заместник, който е дал неубедително обяснение за случилото се и взетите мерки. Не са убедени и че агресорът е отстранен.

Инспекторатът по образованието започна проверка, за което ни уведоми писмено. Социалните също работят по случая.

Междувременно родителите от 38 ОУ се събират и в понеделник – за да търсят отговор на въпроса безопасно ли е да пускат децата си на училище.