4-годишно момче е в тежко състояние, след като е било засмукано от помпата на джакузи в спа комплекс в с. Брестник. Все още не е ясно каква е причината за инцидента.

На 22 септември бащата и детето дошли в хотела и същия ден влезли в джакузито. Съоръжението засмукало детето и няколко минути близките му се борили, за да го освободят.

"Синът ми попадна върху въпросната помпа, която нямаше обезопасителна капачка отгоре, той се разкрещя на секундата, ние скочихме двамата, изключихме джакузито и но повече от минута не успяхме да изтеглим детето оттам", разказа бащата Марин Банчев.

На място била извикана линейка, която откарала момичето в пловдивската болница. Нараняванията му са сериозни, но опасност за живота му няма. Очаква се да се възстанови напълно.

Родителите твърдят, че джакузито не е било изправно и не е имало предпазна решетка.

Собственикът на хотела подчерта, че лица под 16-годишна възраст не се допускат в джакузита, сауни и парни бани. По негова информация в началото на работния ден всичко е било изправно.

На мястото дойдоха представители на техническия надзор. По първоначални данни съоръжението тази сутрин е имало предпазна решетка, но няма как да се установи дали е била там и на 22 септември.

Дали родителите носят отговорност за инцидента или джаузито е било неизправно, ще установи разследването. Бащата обаче обяви, че ще съди комплекса.

През февруари друго дете, 4-годишната Изабела, едва оцеля, след аналогичен инцидент в Златни пясъци.