Млад мъж загина след челен удар на лека кола и автобус на главен път Е-79. Пътният инцидент стана към 4.30 часа тази сутрин малко след Симитли в посока Кресненското дефиле.

Шофьорът на лекия автомобил, причинил пътния инцидент, е починал няколко часа след катастрофата. Сред пътниците в автобуса няма пострадали.

На прав участък лек автомобил, движещ се в посока дефилето, навлиза в насрещното, най-вероятно, след като е заспал или му е прилошало.

Снимка: БГНЕС

Идващият насреща му автобус се опитва да избегне удара, отбивайки вдясно към банкета. Въпреки тази маневра, лекият автомобил, в който бил само водачът, се блъска в преданата лява част на автобуса. Ударът е бил толкова силен, че след него колата отхвръква и спира на банкета вдясно от лентата за движение.

Близо 30 минути спасители са рязали ламарините на купето, за да извадят пострадалия. В автомобила не са открити документи, полицията изяснява чий е автомобилът и кой го е управлявал. Той е на видима възраст, не повече от 30 години.

Пътниците в катастрофиралия автобус са извозени с друг автобус на фирмата-превозвач на фирмата. Движението по Е-79 в района на катастрофата бе спирано за кратко, докато се извърши огледът на местопроизшествието. Автобусът е пътувал от Гърция за Бургас.