Жена на 57 години се хвърли под мотриса на метростанция „Западен парк”. Инцидентът е станал в 8:05 часа, потвърдиха от МВР.

Жената е жива, но двата й крака са отрязани. Тя беше извадена под колелата на влака около час по-късно и бе транспортирана в „Пирогов”.

Директорът на столичния "Метрополитен" Стоян Братоев съобщи пред bTV за друг подобен опит за самоубийство около 7:30 часа тази сутрин на метростанция „Ломско шосе”.

Същата жена там била спряна от други пътници. След това се качила в метрото.

Поведението на жената с нищо не е подсказало намеренията й на полицаите и останалите пътници на метростанция "Западен парк". Тя е седяла на пейка, при пристигането на мотрисата се е насочила към асансьора, а при потеглянето й се е хвърлила на релсите.

Стоян Братоев обясни, че пътниците веднага са били информирани за случилото се и са слезли от мотрисата, за да намерят други начини за придвижване. Хората са били видимо шокирани от гледката.

Жената страда от онкологично заболяване, което е и най-вероятната причина да посегне на живота си.

Директорът на "Метрополитен" уточни, че в пиковите часове на всяка метростанция има по около 1000 души и няма практическа възможност всеки от тях да бъде охраняван.

Между станция „Сливница” и „Константин Величков” движението се осъществяваше само в едната посока в продължение на около два часа, но беше възстановено.

В следобедните часове от "Пирогов" информираха, че жената е с опасност за живота. Тя е преминала операция, ампутирани са били двата й долни крайника. Пациентката е настанена в реанимация, но продължава да е в тежко състояние с много сериозна травма, съобщи за БГНЕС зам.-директорът на болницата д-р Стоян Сопотенски.