Двама мъже загинаха в тежка катастрофа тази вечер в град Сеново, Русенско. Други трима души, между които и две жени, са ранени и откарани в русенската болница.

Инцидентът е станал заради висока скорост и гонка по една от централните улици на Сеново, в близост до жп гарата, предаде БГНЕС. Катастрофата е станала малко след 18.30 ч вчера, когато "Пежо" се удря челно в движещото се срещу него "Жигули". В руския автомобил са пътували две семейства, които са се връщали от бране на билки.

Сблъсъкът е толкова силен, че няма следи от спирачен път, а жигулито е буквално намляно. Единият от мъжете в него загива на място, а по-късно и шофьорът издъхна в болницата. За да извадят останалите ранени, се наложи пожарната да реже ламарините.

На мястото бяха изпратени три екипа на Спешна помощ от Русе и Ветово, които са откарали ранените в русенската болница. Състоянието на оцелелия шофьор на пежото е доста тежко, едната от жените е със счупен крак, а другата е със съмнение за счупени шийни прешлени.

Всички пострадали са жители на Сеново, по думите на съгражданите им са на възраст между 30 и 45 години. Мъжете от двете семейства работели в чужбина и са се върнали за почивка.