Извършен беше пореден опит за посегателство върху медицинско лице, като този път обект на агресията е общопрактикуващият лекар в девинското село Селча.

На 6 май след обяд мъж от ромски произход заплашва и отправя закани за саморазправа към д-р Георги Литов, който работи в селото от 15 години.

„Опита се да ме хване и не успя, след това ме заплю в лицето. Нямаше никакъв начин да отстъпя, атаката си беше физическа, разказа д-р Литов.

Местните жители са потресени от случката.

Снимка: bTV

Аделина Парпулева, която е станала свидетел на случката, разказа: „Двама бяха, обаче единият изобщо не се намеси. Другият започна да псува д-р Литов. Изплаших се, докторът – и той стана бял като платно“.

В Селча не живеят постоянно роми, но са дошли са преди повече от месец като дървосекачи.

Според кмета на селото Венелин Иванов те не създават проблеми.

Мъжът е помислил лекаря за ветеринар и „отишъл да го моли да му спаси коня, да му бие една инжекция, затова е възникнал спорът между двамата“, обясни кметът.

Снимка: bTV

Конят ми е като син, споделя нападателят – Иван Ангелов.

В открито писмо до премиера и главния прокурор д-р Литов призовава за постоянно полицейско присъствие в отдалечените и труднодостъпни райони, както и джипитата да се даде право да носят оръжие за самоотбрана.

Вижте повече във видеото: