Майка на петокласник от разградското основно училище „Никола Икономов" обиди и удари шамар на преподавателка на детето й. Срещу нападателката е образувано бързо производство за нанасяне на лека телесна повреда, за което са предвидени до 3 години затвор. 

Вчера 57-годишната Шехризаде отишла в основното училище в Разград, където учел синът й и пред класната стая тя влязла в спор с 58-годишната учителка заради поведението му.

С хилка за тенис и топка момчето се опитвало да уцели своята преподавателка и след направените няколко забележки педагожката ги прибрала.

Когато дошла майката на момчето, учителката излязла да се срещне с нея и да върне хилката и топката. Майката на ученика започнала да обяснява, че няма право да взема хилката на детето й, защото е скъпа, обиждала 58-годишната учителка и накрая я ударила по лицето пред смаяните й колеги и ученици.

Пострадалата е подала сигнал в ОД на МВР в Разград за инцидента и срещу майката на ученика е образувано бързото производство за причиняване на лека телесна повреда, за което са предвидени до 3 години затвор.

„Аз не съм я обиждала, аз не съм я пребивала, аз единствено в момента на този афект, когато тя хвърли хилката, се ядосах и я бутнах, нямам нито една обида към нея”, оправда се майката.

Ударената учителка е в тридневен болничен.