Лекари в Бургас спасиха живота на 5-годишно дете, изпило 200 грама алкохол. Момиченцето беше прието в Спешното отделение на бургаската болница в безсъзнание и с алкохолна интоксикация.  

От болницата първо съобщиха, че детето е на 6 години. По-късно от Агенцията за закрила на децата отговориха, че момиченцето е с година по-малко.

Пред социалните майката обяснила, че детето било много жадно. Но вместо бутилката с вода надигнало друга – с водка. Минути по-късно детето е в безпомощно състояние, пред кома.

„Бащата го доведе в предкоматозно състояние, държейки го в ръцете, като каза: „Помощ, помощ, детето ми изпи около 200 милилитра количество алкохол водка!" Детето не реагираше”, обясни д-р Димче Миладиновски от спешното отделение на МБАЛ - Бургас.

„В момента детето е в задоволително състояние и смятаме, че самия шок сме го овладели. Понеже е бърза реакцията на родителите, където са го довели в определеното време, не са закъснели”, допълни той.  

Закъснението е можело да доведе до мозъчни увреждания, дори до смърт. Отровеното от алкохола дете е настанено в Отделението по педиатрия за допълнителни изследвания и лечение.

Агенцията за закрила на детето е категорична, че става въпрос за неприятен битов инцидент, а не немърливост на родителите.