"Това е поредната акция срещу нас – преди известно време ни палиха като пуснаха запалителни течности във вентилацията на дискотеката. Освен това наскоро нашумя и инцидентът с боя в заведението, когато въпреки първоначалната информация, че охраната ни е пребила момчето, се оказа, че е точно обратното. Не знам в чии интереси толкова съм бръкнал”. Така фолкпевецът и собственик на дискотека „Плаза” в Студентски град коментира нашумялата спецакция на МВР за разпространение на наркотици.

Столичният клуб стана обект на акция на органите на реда, при която бяха задържани 7 души за разпространение на наркотици. Двама от тях, управителят на заведението и един дилър, бяха оставени за постоянно в ареста.

„Не мога да гарантирам, че в заведението не се внасят или употребяват наркотици”, заяви Константин. „На ден в тази дискотека влизат по 1000 души, не мога да проверя всеки един, да му бръкна в гащите и да проверя какво носи. Аз нямам тези правомощия”, допълни той.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му единственото, за което може да гарантира, е, че управителят на заведението Игнат Хаджиев и останалият персонал не са въвлечени в престъпна дейност.

"Той е толкова консервативен, толкова тесногръд... той е най-верният човек в дискотеката. Главата си залагам, че е чист", каза в защита на Хаджиев Константин.

Певецът изтъкна, че би показал записите от охранителните камери, но те са иззети от органите на реда. Според него акцията е била доста зрелищна – полицаите са били под прикритие и в един момент са се разкрили.

„Обвинението на Хаджиев е, че е възпрепятствал органите на реда. Искам да попитам, за да сме най-охраняваната и сигурна дискотека – как да не реагира охраната като види, че стават някакви патаклами”, коментира собственикът на „Плаза”. „Полицаите в последния момент са си извадили значките, преди това е имало тръшвания, страшно е било”, допълни той.

Снимка: bTV

Константин няма отговор защо само неговото заведение е проверявано. „Всяка седмица има проверки – за качеството на алкохола, за възрастта, на посетителите, всичко. Така сме и най-сигурната дискотека, а на органите на реда мога да благодаря за рекламата, защото опашките са два пъти по големи от преди”, заяви фолкпевецът.  

На въпрос дали се чувства притеснен, че може да бъде уличен в употреба и/или разпространение на наркотици, Константин каза, че от 17 години гради имидж, а бизнесът му върви добре. „За 200-300 лева ли да рискувам всичко... Няма смисъл”, категоричен бе той.

Константин показа и нашумялото ВИП помещение, което бе открито по време на акцията на МВР и за което се твърди, че служи за пласиране и вземане на дрога.

„Ето това е въпросната скандална, най-коментирана стая, която е лаборатория за наркотици. Тук са тайниците, чекмеджетата”, каза Константин с ирония.

По думите му помещението е предверие, което се използва от хората, които „искат да застанат на по-тихичко и да поговорят”. „Аз, когато имам участие, ако съпругата ми се обади да ми каже, че ме обича, идвам тук, за да си поговорим”, допълни фолкпевецът.

„Това е въпросната стая с тайниците. Това е абсурдно!”, категоричен е Константин.