Тежка катастрофа стана на пътя Русе-Бяла около 11.20 часа в понеделник край разклона за Тръстеник. Трима души загинаха, четиригодишно дете е в кома, жена е с опасност за живота, предаде кореспондентът на bTV в региона.

По първоначална информация "Рено" с пловдивска регистрация, в което е пътувал сам шофьор, е направило обратен завой, при който е блъснато от "Шкода" със софийска регистация, в която имало трима души и малко дете.

От удара "Шкода"-та се възпламенила, а пътниците в нея били затиснати, шофьорът е загинал.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Русе Георги Великов, който бе на мястото на инцидента, обясни, че се е наложило екип на противопожарната служба да се намеси, за да бъдат извадени хората от превозното средство.

Снимка: БГНЕС


Тримата души от „Шкода”-та - две жени и детето, както и шофьорът на „Рено”-то, който е на 64 години, са откарани с линейки в русенската болница в тежко състояние. Въпреки усилията на лекарите 64-годишният мъж и една от жените, пътуваща в колата, са починали в лечебното заведение.

Състоянието на детето е тежко, като в момента то и жената се намират в реанимация.

Самоличността на загиналите беше обявена по-късно. Загиналият на място шофьор на "Шкода"- та е 41-годишният А.А. от София. Починалите в болницата от тежки травми са 61-годишната Р.С. от Русе и шофьорът на "Рено"-то - 64-годишният И.Ч. от Пловдив.

От полицията обясниха, че състоянието на тригодишното момченце и на 36-годишната му майка - С.А. от София, които също са в болницата в Русе, остава тежко.

Движението по пътя Русе-Бяла, в района на разклона за село Тръстеник е временно ограничено. Водачите на моторни превозни средства трябва да се движат с повишено внимание и със съобразена скорост по обходен маршрут по пътя Русе-Две могили-Борово.

Снимка: БГНЕС


Инцидентът доведе до сериозни задръствания в района в деня, в който стотици хиляди пътуват след празниците.