Тежка катастрофа с две жертви е станала край Варна. Две жени, на 42 г. и на 64 г., са починали, а дете е в тежко състояние.

Инцидентът се е случил на пътя от Варна за село Въглен край разклона за Долище малко след 10:00 ч.

Снимка: btvnovinite.bg

Ударили са се лек автомобил и камион. Ударът е бил силен, колата е смачкана до неузнаваемост.

Жените, които са пътували в колата, са загинали на място. Детето, което е пътувало с тях, е откарано в болница от преминаващ автомобил. Състоянието му е тежко, има опасност за живота.

Снимка: btvnovinite.bg

На този етап не са ясни причините за тежката катастрофа. На място е извършван оглед. Автомобилът е бил управляван от 42-годишната варненка, съобщиха от полицията.

„Лекият автомобил се е движел от село Долище посока Варна и при извършване на маневра ляв завой при наличие на пътен знак Б2 "Стоп, пропусни движещите се по пътя с предимство" възниква пътно-транспортното произшествие с товарния автомобил, движещ се по пътя с предимство", разказва гл. инспектор Петко Камбуров, началник на КАТ – Варна.

Пробата за алкохол на шофьора на камиона е отрицателна.

„Излиза ми без да спира на "стопа", направо срещу мен (…) Набих спирачки, каквото можеше от мен, това е. Просто нямах никакъв шанс. Направо без да спира и то идва с бясна скорост", разказва водачът на камиона. 

Има обаче детайли, които будят въпроси.

„Пътно-транспортното произшествие не възниква в самата зона на кръстовището, а на 40 метра преди самото кръстовище", разкрива гл. инспектор Петко Камбуров.

По случая е образувано досъдебно производство, което трябва да изясни всички факти.