9 души пострадаха при инцидент с международния влак София- Истанбул. Злополуката стана снощи в района на гара Пловдив.

Малко след 21.30 ч. към международния влак София-Истанбул се прекачва дизелов локомотив. Машинистът обаче карал със скорост над разрешената, по информация на БДЖ - с 20 км ч., и ударил силно композицията.

Пострадалите са откарани с линейки до болницата в Пловдив. „Страхотен удар”, така описва инцидента 65-годишната Ангелина Манджулова. Тя е пострадала най-тежко - има счупен нос и травми в гърдите и корема. Ангелина пътувала за Димитровград, където я чакал съпругът й. Той настоява БДЖ да и изплати обезщетение.

Другите осем пострадали са чужди граждани - от Германия, Румъния и Испания. Те са с повърхностни наранявания по главата и в областта на корема и гърдите. Сред пострадалите е и 5-годишно момченце от Румъния, което е било с натъртвания. Всички са изписани за домашно лечение.

По локомотива и вагона има нанесени щети, БДЖ разследва инцидента. Работи се по две версии - човешка грешка или неизправност на машината.

Във влака е пътувала група от 60 чужди туристи, след инцидента те са извозени с автобуси до Капъкуле. На всички ще бъдат изплатени обезщетения.