Гонка между автокрадци и служители на реда завърши с верижна катастрофа на столичния булевард „Ботевградско шосе“ и четири пострадали автомобила. 

Полицаите преследвали откраднат джип „Беемве Х5“.

Гонката започва от „Симеоновско шосе“, минава през Враждебна и свършва... до караулката на „Ботевградско шосе“. Там крадците попадат в тапа на движението, причинена от намаляващите скоростта автомобили, които излизат от София.

Снимка: bTV

При опита да заобиколят два тира, престъпниците се ударят в преследващите ги полицаи.

Единият от крадците – небезизвестният Чочо Педала, е арестуван.

Снимка: Радослава Домусчиева

Неговият съучастник обаче успява да избяга пеша и все още се издирва.

Оказа се, че това е петият опит за кражба на джипа. 

Собственикът твърди, че не знае защо. Според експертното мнение на друг автокрадец – Лисицата, доведен на място от полицията, колата е лимитирана серия и е ценна, въпреки че е на 10 години.

Беемвето е имало джипиес и часове преди кражбата от централата за наблюдение събуждат собственика.

„Проверих, всичко беше наред и им казах, че е грешка“, обясни той пред bTV.

Пет часа по-късно от централата отново сигнализират за проблем. Тогава собственикът вижда крадците през прозореца. Те обаче успяват да запалят двигателя и подкарват колата. След две минути по петите им вече са полицаите.

Снимка: Радослава Домусчиева

В преследването участват четири патрулки.

Пострадали няма, нанесени са само материални щети върху превозните средства – задната гума на джипа е спукана, има смачкани ламарини, спукана е гумата и на единия полицейски автомобил, другият е с изцяло смачкана предна част. Леко пострадали са още две цивилни коли.

Вижте повече във видеото: