12-годишно дете е с опасност за живота след предполагаем опит за селфи върху покрива на товарен вагон, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Инцидентът е станал на пловдивската гара Филипово в четвъртък следобед.  Лекарите от клиниката по изгаряния на пловдивската университетска болница продължават да се борят за живота му.

Момчето е прието в болничното заведение с 50% изгаряния. Според очевидец на инцидента тежко са пострадали ръцете на детето.

Пострадалото момче живее в село Динк. Според хора, които обитават жилищните кооперации край гарата, в миналото коловозите често са ставали жертва на ромски набези и затова живеещите край гарата не изключват версията за опит за кражба.

bTV откри очевидец на тежкия инцидент. Той твърди, че става въпрос за опит за заснемане на селфи с мобилен телефон. 12-годишното момче се покатерило на вагона, докато други две деца наблюдавали отдолу случващото се.

Внезапно се чул силен гръм и над вагона се издигнал пушек: „Аз си работех отвън на двора, когато чух гръм и погледнах нататък. Видях как момчето пада от покрива на вагона. Беше страшно. Когато отидохме на мястото, детето беше почерняло, части от крайниците бяха овъглени.“, разказва пред камерата на bTV очевидецът.

Това втори инцидент на постарадало при опит за селфи дете в района на гара Филипова за последната 1 година.