Десетгодишно момче е починало при игра на спортната площадка в двора на училището в село Копривлен, вероятно убито от електричество.

За инцидента, станал в неделя вечерта.Група от 40 деца ритали топка в двора на училището. Топката излетяла през оградата и четвъртокласникът Ангел опитал да я вземе, като се промушил под мрежата. Докоснал желязната ограда и паднал. След секунди дошъл дядо му, в опит да помогне на внучето си. 64-годишният мъж бил извикан от другите деца на мястото.

При пристигането си на мястото той видял детето да виси на метален кол, който е част от оградата на спортната площадка в двора на учебното заведение, след което паднало от нея.

Полицейските служители установили, че в двора на училището в близост до площадката има дървен стълб, през който преминават четири проводника за електрическо захранване на училищната сграда, а единият от тях бил прекъснат по средата.

Междувременно от ЧЕЗ обявиха, че оказват пълно съдействие на разследващите органи за изясняване на причините за инцидента и изразяват своите съболезнования на близките на починалото дете.

Официалното становище на компанията е, че висящите кабели са телефонни, а преди дни дете скъсало електрически кабел, за който те нямали сигнал. От енергодружеството съобщиха, че ще подпомогнат финансово семейството на Ангел.