Автобус с румънски туристи се е запалил в движение тази нощ в района село Баня, което се намира между Несебър и Обзор. Пострадали няма, тъй като шофьорът видял дим и изкарал пътниците веднага.

Превозното средство е изпълнявало курс от Констанца към Солун, когато пламнало. Туристите обаче имали време и успели да спасят личните си вещи и документите си от стихията.

Всичките 50 души, пътували в автобуса, са добре след първоначалната уплаха и са настанени в хотели в Обзор, съобщи кметът Христо Янев. По думите му превозното средство е изгоряло почти изцяло. Сред пътниците не е имало деца. 

Според експертите, които извършиха оглед на мястото на инцидента, става дума за техническа неизправност. Вероятните причини са две – късо съединение в двигателя или разхлабени бензинопроводни връзки.

Румънските граждани са настанени в хотел в Обзор, докато фирмата-туроператор изпрати друг автобус, с който да продължат за Гърция. Движението в участъка остана затруднено през целия ден. Заради инцидента се образува колона от автомобили, но движението в отсечката вече е възстановено. На мястото има постоянен полицейски пост, който да регулира движението.