3-годишно дете от Русе пострада заради спукана тръба на „Топлофикация“, предаде кореспондентът на bTV от региона. То е влязло в локва с гореща вода, която изтича от аварирала тръба на топлинното дружество. Сигналът подаде до "Аз, репортерът" възмутен гражданин.

Аварията продължава вече цял месец, а горещият гейзер е образувал дупка в асфалта. Хората негодуват, че водата се трупа на техните сметки и влиза в основите на блока.

Цялото му ботушче се напълни с вряла вода. Просто не е нормално толкова време да гледаме как вряща вода излиза от дупката, коментира Красимира Христова, майка на пострадалото дете.

По улицата пред блок „Аристон“ ежедневно минават десетки хора. Тя води към три училища и два хипермаркета. Въпреки десетките сигнали до „Топлофикация“ за спуканата тръба резултат няма.

Блокът вече има 120 кубика вода над обичайната си консумация.

От „Топлофикация“ – Русе не пожелаха да застанат пред нашата камера, но потвърдиха, че знаят за проблема. Той щял да бъде решен до седмица, тъй като има и други аварии. Причината била в голямото натоварване на мощностите заради януарския студ, което довело до спукване на по-слабите тръби.