26-годишна жена е починала тази нощ в болницата в Добрич, след като е родила здраво дете чрез секцио. Полицията разследва случая.

40 минути след постъпването на родилката е направено секцио, за да се спаси бебето. Според директора на болницата операцията е минала без усложнения и майката е настанена в интензивен сектор за наблюдение. Малко преди полунощ обаче състоянието й бързо се влошава.

„Пациентката се оплаква от остра болка и компресия в гръдната област и за минутки изпада в гърчово състояние. Дежурният лекар на момента е повикал реанимационен екип, които са се опитали да възвърнат нормалните стойности на сърдечната дейност и дишане. Интубирана е веднага от реаниматора.", разказа директорът на МБАЛ-Добрич д-р Трифон Йорданов.

Бебето е в добро състояние. Момиченцето е настанено в интензивния сектор на неонатологичното отделение.

„Първите часове малко по-увредено е било състояние, но се адаптира добре и сега и показателите от монитора са добре, мисля че няма проблеми. Все пак като всяко новородено проследяваме адаптацията.", обясни дежурният лекар в неонатологията д-р Гергина Матеева,

Това е трето раждане за жената. Експертиза ще установи причината за смъртта. За инцидента са информирани полицията и здравните власти.