Тежка катастрофа е станала на автомагистрала "Тракия". По първоначални данни на 149-ти км от магистралата в Пловдивска област са се сблъскали товарен автомобил и микробус "Мерцедес". При инцидента е загинал шофьорът на микробуса.

Инцидентът е станал, когато шофьорът на микробуса е ремонтирал спукана гума в аварийната лента на магистралата, уточнява БНР. При преминаване покрай микробуса, товарен автомобил "Рено" с полуремарке е блъснал мъжа, който се е намирал на платното. От удара 36-годишният шофьор на микробуса е загинал. Водачът на товарния автомобил "Рено" е на 43 г.

Поради тежкото произшествие на времено се ограничи достъпът до аварийната и движението в активната лента на АМ „Тракия”, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничението важеше до приключване на следствените действия.

Освен това от Агенцията съобщиха и че времено се спира движението на моторни превозни средства по АМ "Тракия" между км 5 и км 24, в двете посоки. Мярката се налага за изтегляне на аварирала тежкотоварна машина.

Възстановено е движението на моторни превозни средства по
магистрала "Тракия" при км "148" в посока към София, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура" около 21 ч.