2-годишно дете беше взето от детска градина със синини по лицето и белези от ухапвания. Възпитателките отричат да са му посягали и обясняват случая с удряне в столче и целувки от друго дете. 

Инцидентът е станал в детска градина „Пролет” в Панагюрище. Красимир е там от едва два дни, когато дядо му го взима и вижда следите по лицето му. Учителките му дали мехлем да го маже, а то било разстроено. 

Семейството на Красимир винят учителката и посочват, че самото дете им е казало, че госпожата го е била по дупето, бузките и му е дърпала ухото. 

Снимка: btvnovinite.bg

Павлина Ерова е била дежурна тогава в групата. Тя заяви, че не го е удряла и не е имало причина да го прави. Разказа, че той искал да играе с дете, което му е съседче и са седнали на столчетата. „Те са се гушкали и прегръщали. Казах им да не се прегръщат. Краси се клатеше ту напред, ту назад. Има вероятност да се е чукнал в столчето. Продължиха да играят. Не съм го чула да плаче. Баткото го е цункал да му мине. Като го сложихме да спи видяхме, че има синки от едната страна”, разказва Ерова. 

Анета Сапунджиева, директор на градината, заяви, че до инцидента се е стигнало от емоционална игра. Тя на своя страна обвини семейството на детето в агресия и заяви, че преподавателката е била обиждана и заплашвана от тях. Пусната е и жалба в полицията. 

Майката на детето заяви, че е абсурд Краси да има синини от столче и той й казал, че учителката го е ударила, а баткото го е захапал. 

Снимка: btvnovinite.bg

По-голямото дете в градината признава, че го е захапало, но отрича останалите синини да са от него. Даниел сподели, че и той е бил удрян, а леличката удряла по дупето Краси, когато плачел.

Педагозите и семейството на Краси влязоха в спор дали той може да говори. Според учителката той казва само „мама иде, тати иде, купи бонки”, а според семейството той говори добре и без проблеми. 

Семейството е категорично, че Красимир ще бъде записан на друга градина. Те искат госпожата да не бъде повече учителка и да има камери в градините.

Директорката добави, че ще предаде писмените обяснения на кмета на общината и ако прецени ще приложи санкции по кодекса на труда.