15-годишно момче се е удавило в язовир „Пчелина-2” край Разград. Тялото на детето е открито часове след инцидента от варненски водолази на три метра от брега.

Трима тийнейджъри отишли да плуват във водоема в сряда следобед. Единият от тях обаче не излязъл от водата. Приятелите му подали сигнал на телефон 112, но вече било твърде късно за спасяването на момчето.

От „Гражданска защита” обясниха, че язовирът е общински и край него има табели, забраняващи къпането. От няколко седмици пък в местната преса била публикувана обява за спасител за язовира. За работата се явил един кандидат, който обаче по-късно се отказал.

В района на инцидента има заведение, чийто барман твърди, че е предупредил трите момчета да не влизат във водата. Те обаче не го послушали и просто сменили мястото си край язовира.

Това е вторият подобен смъртен случай в рамките на по-малко от седмица. Във вторник водолази намериха тялото на 5-годишно момче, което се удавило край сливенското село Мечкарево. След двудневно търсене трупът на детето бе открит в река Тунджа, където се е случил и самият инцидент.