След въвеждането на новите мерките в четвъртък, свързани със зеления сертификат, лекари в цялата страна отчитат засилен интерес към имунизацията срещу COVID-19.

В Бургас един от изнесените ваксинационни пунктове до голям търговски магазин е с работно време до 17 ч., но поради големия интерес снощи е продължил работа до 21 ч.

Снимка: bTV

Пред изнесения пункт през целия ден в събота имаше желаещи за ваксина, но до големи опашки не се стигна. Там са поставени над 200 ваксини, а в областта към момента се поставят близо 1500 за ден.

Имунизационни кабинети има на 22 места в област Бургас, които работят с удължено и гъвкаво работно време.

Във Велико Търново имаше повече хора пред имунизационния пункт на една от големите търговски вериги, отколкото в останалите центрове за поставяне на ваксини.

Снимка: bTV

„Нямам уговорки с работодатели. Просто така реших, защото смятам, че здравословните проблеми са налице. Така или иначе това е за всички. Честно казано тук ми беше напът и да напазарувам, така че да бъде „2 в 1“ дейността“, казва Ганка Йорданова.

Интересът към ваксинирането не спада и в Пловдив.

„Няма смисъл хората да се колебаят. Мисля, че достатъчно доказателства има за това, че ваксините са единственият начин да сед предпазим. Аз идвам за трета“, обяснява

Снимка: bTV

„В последните дни значително се е увеличил броят на желаещите хора да се ваксинират, многократно, 5-6 пъти“, казва д-р Татяна Костадинова.

На няколко места в страната имаше протести против ваксинирането и зеления сертификат. Най-многобройни бяха в Бургас, Хасково и София.