Имотното състояние на новите кметове и общинари вече е публично известно. Над 5000 души са обявили имотното си състояние пред Антикорупционната комисия. Почти 400 обаче не са го направили и ги грози глоба от 1000 до 3000 лева.

Новият кмет на Русе Пенчо Милков обявява като собственост един апартамент в града и нива, както и ипотечен кредит от 14 000 лева.

Новоизбраният кмет на Перник Станислав Владимиров е записал, че притежава къща с двор, кредит и лизинг за кола.

Румен Томов, който ще ръководи Благоевград през следващите 4 години, притежава 4 къщи, гаражи и парцели, както и над 40 000 лева налични пари.

Ямболският кмет Валентин Ревански е сред градските управници с най-много имоти. Семейството му притежава 14 къщи, десетки парцели, производствени и складови помещения, както и земеделска земя.

Имотите на Валентин Ревански са пръснати в няколко общини, 8 от къщите му са в ямболското село Войника.

Това е един от имотите на кмета Валентин Ревански в ямболското село Войника. Къщата е разрушена и негодна за живеене. Според кмета останалите къщи също са необитаеми.

Ревански твърди, че е инвестирал в селото заради слух, че много англичани търсят къщи там.

"Много са ме упреквали с моя бурен инвеститорски дух и направих инвестиция, която се оказа не много правилна. Даже съм казал на кмета на село Войника, ако има хора, които имат наистина нужда от жилище и ако им хареса някой от тези имоти, ще им го прехвърля безвъзмездно", каза Валентин Ревански, кмет на община Ямбол.

Ревански влиза в местната власт след дълги години в частния бизнес.

Семейството притежава и три луксозни автомобила. В декларацията си е записал още, че семейството му има като налични в брой около 350 000 лева и над 400 000 като депозити.