Срещу кучетата, които вчера са нахапали до смърт 39-годишен мъж край с. Владо Тричков, е имало сигнал от 2016 г. Това съобщи на брифинг по случая директорът на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов.

По този сигнал районната прокуратура е уведомила община Своге да вземе мерки, уточни софийският окръжен прокурор Наталия Николова. Тя информация дали общината е предприела нещо по случая.

Целия брифинг може да видите тук:

39-годишният мъж е починал от кръвозагуба. Той е от с. Владо Тричково и вчера излязъл на разходка в гората, когато бил нападнат от пет кучета. Мъжът също имал куче, но то не се е разхождало с него.

Собственикът на агресивните животни – 41-годишният Йордан Карагьозов, е отглеждал кучетата във вила в с. Владо Тричков. Той е открит на друг адрес. Оказал е пълно съдействие.

Любомир Тодоров, близък на убития мъж, потвърди, че са подавани сигнали срещу кучетата на Карагьозов. По думите му починалият мъж вече е бил нападан от същите животни. Затова сменил и пътеката, по която се движи. За негово нещастие вчера агресивните кучета са били именно на тази пътека.

Кучетата са настанени във ветеринарна клиника и ще им бъде направена дентална експертиза.

На собственика е повдигнато обвинение за това, че не положил достатъчно грижи за животните.