Има задържан за срязаните спирачки на локомотив. Оказа се, че е машинист, научи bTV.

През нощта срещу 1 юни е счупено предното стъкло на машината, която се е намирала на гарата в Лом. Срязани са пет маркуча от спирачната система.

Мъжът е направил самопризнания.

„Извършил е деянието, воден от лични мотиви. Касае се за някакъв вътрешен служебен конфликт. Воден от стремеж и желание да навреди на другата бригада, е предприел тези действия, които са много тежки по своето съдържание и по своите последици“, каза наблюдаващият прокурор Олег Димитров.

„Локомотивът е трябвало да подкара първия пътнически влак от Лом за Брусарци. При вдигането на локомотива бригадата забелязва счупването на стъклото. Маркучите са били срязани“, обясни инж. Еленко Кирков.

„Те са най-опасни. Те оставят локомотива без всякакви спирачки и той става неуправляема 87-тонна машина. Ако бяхме тръгнали да закачаме машината за вагоните, инцидентът на Централна гара щеше да изглежда като детска играчка. Щеше да има много щети“, категоричен е той.

По „стар навик“ локомотивната бригада е огледала машината преди влака да потегли. Тогава е установено, че маркучите са срязани.