Допълнителна експертиза ще бъде назначена по случая със смъртта на Пламен Пенев, който загина в Стара Загора след гонка с полицията на 31 декември, заявиха от прокуратурата.

Причината за допълнителната експертиза е, че въпросите от първоначалната не са достатъчно изчерпателни и трябва да се отговори на още такива - както за здравословното състояние, така и за причината за смъртта. Първоначалната експертиза е готова и показва, че смъртта е настъпила от асфиксия – патологично състояние, характеризиращо се с разстройство или спиране на дишането, в резултат на което възниква недостатъчно обогатяване на кръвта с кислород.

По наша информация жертвата е имала различни заболявания.

След инцидента от полицията в Стара Загора заявиха, че не е проявявана агресия към мъжа. Основната версия за смъртта му беше гърч и задушаване. 

До фаталния инцидент се стигна, след като полицията откликва на сигнал от деца на телефон 112. Според тях мъжът ги заплашвал с нож.

С автомобила си Пламен Пенев се опитал да избяга, при което удря друг автомобил и две патрулки. Движел се в насрещната лента и минавал между колонките на бензиностанции. Накрая, докато полицаите причаквали беглеца, колата му се забила в бордюр.

Според адвоката на дъщерите на загиналия мъж обаче действията на полицията са били необясними.