Част от депутатите от 44-ия парламент ще попаднат и в следващия. Други обаче вече ще гледат Народното събрание само на снимка и отвън.

Един от тях е Ангел Исаев. Пътят му като депутат започна със скандал. Той влезе в 44-ия парламент с преференция 9/9 от ДПС, отказа да отстъпи мястото си на друг и беше изключен от партията. За 4 години не каза нито дума от трибуната, подкрепяше законопроектите на мнозинството, а в края на мандата зае последно място в листата на „Воля „и НФСБ в Бургас.

„Сега, ако ма питате защо не съм взимал думата, защо не съм участвал в парламента – ами, нямаше как, аз не мога да говоря срещу ДПС, аз съм израснал там, не мога да ги оплювам. И не мога да говоря и срещу управляващите, защото подкрепях и тях. Така че бях между чука и наковалнята, дето се казва...“, откровен е Исаев.

От днес е на пазара на труда. И гледа с носталгия назад: „За съжаление, аз бях един независим депутат. един независим депутат какво може да направи? Той може да се прикрепи към една по голяма партия и така ако може да пробута нещо, което е обещал на неговите избиратели и това да се случи“.

А той нещо „пробутал“ ли е? „Ами, да, в интерес на истината в земеделието помогнах на много наши приятели с документи, с разрешително, с проверки на техни имания давания и така нататък. В строителството също помогнахме на доста наши приятели…“.

Снимка: bTV

Като човек с много приятели, Исаев се кани да се впусне в спорта. И вече е спонсор на „Черноморец“ (Бургас). „Ангел е достоен човек и обръща внимание на спорта, помага на нашия клуб и благодарение на него реновирахме стадиона, много пари трябват“, казва треньорът на „акулите“ и бивш национал Радостин Кишишев.

В политиката обаче независимият депутат ще седне на резервната скамейка. Докога – само времето ще покаже.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!