Швейцарски бизнесмен беше убит в Пернишко. Тялото е намерено в дома му, като по данни на МВР - той е бил убит на друго място, а след това преместен.

Случаят се разследва, засега няма задържани.

Снимка: bTV

Тялото на 68-годишният швейцарски бизнесмен е открито от неговата съпруга в четвъртък вечерта в гаража на дома им. Интересното е, че при първоначалния оглед, полицията не установява насилие. Съпругата на мъжа - също.

Аутопсията след това обаче показва друго. Така от МВР са категорични - става дума за убийство. Като твърденията на служебния вътрешен министър са, че то е извършено на друго място, а след това тялото на мъжа е преместено тук

„Случаят е убийство. Беше направен опит да бъде замаскиран. На ранен етап полицаите са установили това“, каза Иван Демерджиев, служебен вътрешен министър.

Снимка: bTV

По данни на Окръжната прокуратура – швейцарският бизнесмен е бил ранен в белия дроб, като от раната ставало ясно, че най-вероятно е използвано огнестрелно оръжие.

„Този човек е преместен от мястото, където е бил убит, на ново място. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил и т.н.,  за да се прикрият следите“, допълни Демерджиев.

Днес роднините на Ланге отказаха коментар. Опитахме се да се свържем с тях и по телефона, даден за контакт за продажбата на автомобил, паркиран пред дома им.

За Ланге се знае, че живее от години в България заедно с втората си съпруга, която е българка. До преди няколко години те са били собственици на завод за силиконови изделия в Перник, след това обаче го продават на шведска компания. През годините двамата са имали и други бизнеси. Сред тях и хлебопекарна на входа на вилното селище, в което живеят.

„Подозираме кръг, група извършители, но преди да напреднем по версиите, ще е спекулация да говорим“, обясни вътрешният министър.

Заради това, че тялото е открито в семейния дом, без следи от влизане с взлом, основното предположение е, че извършителят е близък до семейството.

Снимка: bTV

Разследването продължава. Образувано е досъдебно производство.

А по информация на bTV вчера синът на убития бизнесмен е бил задържан в София, след като около 21:30 е блъснал пешеходец. Става дума за мъж, на 62 години, който умира на място. Очевидци твърдят, че е пресичал неправилно.

Това, което знаем, е че синът на жертвата живее в чужбина и се е прибрал у нас за погребението на баща си.