Пари, използвани за снимки на кино продукция. Това е официалната информация по случая с фалшивите доларови банкноти, разпилени близо до мястото на отвличането на 25-годишния Адриан.

Какъв обаче е шансът, разпилените вчера фалшиви долари да са свързани с похищението. Доларите бяха разпилени на метри от селото, където беше отвлечен младият мъж и това засили спекулациите около случая.

Вчера хиляди фалшиви долари са разпилени на пътя за Герман. Десетки минувачи спират колите си, за да ги събират.

„То цялата държава е шоу, а вие сте седнали сега за тука. . . Те са хартия, вие добре знаете, че са хартия”, каза един от колекционерите.

Малко по-късно МВР отцепва района, за да предотврати пътен инцидент. 

„Служители на „Пътна полиция“ временно отцепиха движението в отсечка от пътя за село Герман. Около 18.00 часа, пътни полицаи забелязали, че камион, обслужващ филмова продукция, разпилява част от превозвания товар, за който е установено, че са неистински доларови банкноти. Униформените предприели незабавни действия за отцепване на района с оглед безопасността на преминаващите”, се казва в официалното съобщение на вътрешното ведомство

Репортерът на bTV Росен Цветков обаче е на мястото много преди екипите на полицията.

„Ние бяхме в 18:20 там и нямаше полиция. Имаше просто хаос и много хора”, спомня си Цветков.

Фалшивите банкноти нямат общо с отвличането в Герман, категорични са от МВР. Реквизитът обаче не е част от продукции на киностудио "Ню Бояна".

„Ние направихме проверка. Установихме, че от реквизитния ни отдел не липсват реквизитни банкноти.”, казват от “Ню Бояна” .

Разпилените до село Герман пари са далеч от сполучливи фалшификати, но не е изключено да са част от реквизита на друго киностудио. Парите са разпилени на метри от филмови студия за кино продукции. И днес фалшиви банкноти още стоят край пътя. Какво всъщност се е случило? От отлично информирани наши източници научихме, че цял камион с фалшиви банкноти е напускал кино студията. На завоя, за да се включи за околовръстното шосе, банкнотите се разпиляват на пътя.