Сигнали за счупени плочки в подлеза на НДК се появиха само седмица след края на ремонта на площада отгоре. Проверката ни показа, че плочките вече са сменени.

Подмяна на настилките, поставяне на хидроизолация и поправка на отделни елементи от подлезите – това включваше ремонтът на площад „България”. От фирмата изпълнител посочват, че не са имали задължение за подмяна на плочките в подлезите, но са направили и това в знак на добра воля.

„Ние единствено сме подменили счупените плочки за естетика и да може като предаваме обекта да е без компромати, било то от старо строителство”, обясняват от фирмата.

„Просто метеорологичните условия са такива. В момента са отремонтирани втори път, направени са така, че да може да издържат на тези метеорологичните условия и на непрекъснатия поток от хора”, добавят от там.

Преминаващите хора обаче са на друго мнение.

„Старата песен на нов глас. Руши се всичко, което навремето е правено с повече средства и се влагат пари в нещо, което виждаме навсякъде, не само на НДК – какво се случва по улиците и тротоарите”, споделят граждани.

Вижте още във видеото: