Със старта на работата на правителство на дневен ред е кой ще попълни втория ешелон на властта - креслата на заместник-министрите. Нито един министър до този момент не е обявил своя екип.

Ще има ли познати имена сред новите заместник-министри от четвъртия служебен кабинет, съставен от Румен Радев? Ето и вероятните имена.

Още по време на официалната церемония по предаването на властта от кабинета "Петков" на кабинета "Донев" стана ясно, че вече бившият външен министър Теодора Генчовска се връща в Министерство на отбраната. Дълги години тя е работила като зам.-министър.

В правосъдното министерство евентуално на постовете си остават досегашните зам.-министри Емил Дечев и Юлия Ковачева. Борислав Ганчев ще бъде сменен от Мария Павлова, която и преди е заемала този пост. 

От здравното министерство освободиха трима заместник-министри - Петър Грибнев, Невена Цанкова и Любомир Бакаливанов.

Евентуално във ведомството се връща д-р Александър Златанов, който също беше зам.-министър по времето на д-р Стойчо Кацаров.

Към екипа на новия министър на труда и социалната политика се очаква да се присъединят трима нови зам.-министри. Това може да са Надя Клисурска, която също заемала длъжността, както и Емил Мингов.