Румен Овчаров не ме харесва. Считам го за човек, който в известна степен има трагедията на своето време. В социалистически времена вероятно е бил много добър ръководител. Той обаче не успя да разбере, че в пазарната икономика, ако не се адаптираш, започваш да вредиш и на себе си и на околните. Това каза в предаването „Лице в лице” Илиян Василев, бивш дипломат и енергиен експерт.

„Те не разчетоха, човек с власт и ресурс, какъвто беше той, не разчете изискванията на пазарната икономика. Той трябва да свиква с това, че между това, което желае и това, което ще се случва – тази ножица ще расте”.

Във връзка с твърденията, че е масон, които Овчаров отрече, Илиян Василев уточни, че това не го твърди той, а има такива информации в публичното пространство, както и разследване, и в продължение на 4 години Овчаров не е опровергал тези информации.

Василев каза, че с адвокатите му обмислят дали да не съдят Овчаров.

„Белене” няма да има, коментира Василев енергийната тема.

Колко години говорят за тези инвеститори, които все не идват, пита експертът.

"В момента, в който те казаха, че държавата ще го строи трябваше да кажат цялата истина – че държавата трябва да извади 10 млрд. няма граници на лудостта, на онова, което човек неразумно може да направи. Тези пари след това веднага трябва да бъдат прехвърлени в графа дълг, невъзвращаеми, които ще се плащат от данъкоплатците".