За дълго тлееща вражда, прераснала във физически сблъсък и политически скандал в редиците на „Атака“ разказа пред bTV областният управител на Софийска област Илиан Тодоров.

По-рано днес той обяви в позиция до медиите, че напуска националистическата формация. От думите му стана ясно, че е решил на този етап да не се оттегля от поста си.

Той е областен управител от квотата на „Обединени патриоти“ – националистическа коалиция, от която „Атака“ беше извадена. Ще напусне ли обаче поста си? „Честно да Ви кажа, мислех да си дам оставката (…) Сега, като се замислям, защо трябва да им правя това удоволствие?“.

Тодоров разказа, че е бил поканен на среща в столичен ресторант от лидера Волен Сидеров. Там възникнал скандал, при който оператор от партийната телевизия „Алфа“ го ударил.

От думите му стана ясно, че до физическия сблъсък се е стигнало след размяна на остри реплики със зам.-председателя на партията Десислав Чуколов. „С г-н Чуколов се караме за какво ли не от 2 г. насам. В случая ставаше въпрос за листите за народни представители на последните избори: „Ти (Чуколов) като беше първи в София, аз отговарях за Благоевград, защо не бях първи в Благоевград? Как се уреди да си първи в София?“. Ние си имаме с него много търкания“, разказа Тодоров.

По думите му всички останали застанали на страната на Чуколов.

Илиан Тодоров отбеляза, че от „Атака“ отричат високопоставени активисти на партията да са участвали в скандала в ресторанта и вероятно и персоналът сега ще твърди същото: „Аз там пари не харча, други харчат…“. Той все пак няма да търси отговорност от ударилия го: „Момчето, което ме удари, беше доста пияно“.

„Не смятам, че за 10 г. работа в „Атака“ заслужавам такова отношение. В този случай не остава нищо друго, освен да се разделим по този грозен начин“, коментира Илиан Тодоров.

Очаквайте всички версии за политическия скандал в bTV Новините в 19!