Икономистът от български произход Павлина Чернева е сред осемте експерти, препоръчани от американското списание „Уийк“ (TheWeek.com) за членове на икономическия екип на Хилари Клинтън, ако тя стане президент на САЩ на изборите на 8 ноември.

„Павлина Чернева е ръководител на катедрата по икономика в колежа „Бард“ и е научен сътрудник на Икономическия институт „Леви“. Тя енергично защитава идеята за гарантирано работно място, чиято цел е приличната и добре платена работа да е нещо, което винаги е достъпно за всеки“, пише кореспондентът по икономика и бизнес на „Уийк“ Джеф Спрос в статия, озаглавена Hillary Clinton's economic dream team (Икономическият екип мечта на Хилари Клинтън).

„Ако някъде е нужно да се приберат отпадъците, да се съживят зелените пространства или да се поправи водопроводната инсталация, гарантираното работно място ще свърже безработните с тези възможности“, дава примери авторът.

Спрос подчертава, че няма представа дали препоръчаните от него икономисти ще получат предложение за работа от Клинтън, ако тя стане президент, нито дали биха приели такова предложение.

„Ако обаче Клинтън утре ме попита кого да избере, това са първите хора, с които ще ѝ кажа да се свърже“, казва Спрос.

Използвани са материали на БТА