Имаме нужда от практични решения, които да променят визията за развитие на дружеството, а не от консултантски проекти, които да стоят добре по лавиците. Това е заявил пред представители на "Дойче Бан Интернешънъл" министър-председателят Пламен Орешарски, съобщи правителствената пресслужба.

Премиерът и транспортният министър Данаил Папазов са обсъдили с представителите на немската компания възможностите за оздравяване и преструктуриране на БДЖ на база на опита и добрите практики на DB International.

Министър Папазов допълнил, че досега всички правителства са се съобразявали с препоръките на международните консултанти, но желаната промяна в БДЖ не се е случила. Според него причината за това е, че в основната си част препоръките са свързани единствено с финансовото оздравяване на дружеството, а не с коренна промяна в управлението му.

"Каквото и правителство да дойде, проблемите с БДЖ ще стоят на дневен ред и колкото по-рано започне тяхното решаване, толкова по-добре и за дружеството, и за ползвателите на услугите му", коментирал министър-председателят.

На срещата била постигната договореност за провеждане на предварителни експертни срещи за обсъждане на възможните параметри за предоставяне на експертна подкрепа от DB International за преструктурирането на "Холдинг БДЖ" ЕАД, посочват от пресслужбата на МС.