"Мтел" ще придобие кабелния оператор Blizoo. Това съобщи мобилният оператор, като се позова на Telekom Austria Group.

Двете компании са се разбрали да не разкриват финансовите детайли на сделката. „Мтел” ще използва кабелния оператор за развитие в сегмента на фиксираните услуги.

"Придобиването на Blizoo е още една стъпка да развием допълнително изпълнения с предизвикателства български пазар. Ние заедно с "Мтел" виждаме огромен потенциал в силно растящия пазар на фиксирани услуги, което в крайна сметка ще е ползотворно за българските клиенти", коментира Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group, който ще встъпи в длъжност от 1 август 2015 г.

Услугите на двете компании ще бъдат обединени. Ще се предлагат различни пакети, които комбинират фиксирани и мобилни услуги.

По данни на Telekom Austria Group Blizoo има дял от 8% на пазара на фиксиран интернет и 11% на пазара на ТВ услуги. Компанията има приблизително 373 000 клиенти. Приходите на компанията за миналата година са 47 млн. евро.

Финализирането на придобиването се очаква през четвъртото тримесечие на 2015 година. Сделката подлежи на разрешение от съответните регулаторни органи, напомниха от „Мтел”.