Искате ли да видите реални примери на успели хора, за които няма съмнение от къде са спечелили първия си милион, които са избрали да покорят света, без да напускат семействата, приятелите си и страната си? Да видите хора, които откриват възможности, там където другите виждат проблеми? Webit Bulgaria и eAcademy стартират проект, в който представят успели българи - предприемачи, хора на изкуството и науката. Целта на Uspelite.webit.bg е да покаже, че за да си успял българин, не е нужно да емигрираш, да имаш богат чичо или да си на страната на лошите.
 

Целта на проекта е да покаже реални примери за следване от страна на младите (а и не само)

Да промени отношението към предприемачите в България. Да покаже колко много труд и отговорности стоят зад успеха и да промени негативното отношение към успелите у нас. Създателите му не говорят за онези хора с неясен произход на парите и странна ценностна система, тези същите, които промениха отношението на хората към успеха. В този проект няма да прочетете техните имена. Но ще може да видите реални хора и техните истински истории. Хора, с които съвременна България може да се гордее.
 

Успехът стои на върха на шпагата. Той е всичко! Да си успял е аурата, която всеки сам създава“, казва Пламен Русев, сериен предприемач, инвеститор в технологични компании и създател на Webit -един от двигателите на бързо развиващата се дигитална индустрия в новите и възникващи пазари по света. „Успехът не се измерва в пари или ефимерна слава, а в това да се забавляваш по пътя, да си удовлетворен и да си създаваш стойност за семейството и близките си, държавата и света, в който живееш”, казва още той.
 

Всяка седмица проектът ще представя по един успешен българин. Ако искате да прочетете за конкретен човек или искате да предложите име, пишете на uspelite@webitcongress.com.
 

Голяма част от хората, за които ще прочетете в проекта, можете да видите и чуете в рамките на Webit Bulgaria Digital Summit - форумът за дигиталната индустрия и за предприемачество в България на 24-25 април в София.