Много млади българи не могат да си намерят работа, заради липса на стаж. Европейската инициатива "Алианс на младежта", дава шанс да натрупате такъв, в реномирана компания.

Борислав е завършил университета по хранителни технологии в Пловдив. След дипломирането прекарва четири месеца в търсене на работа.

„Беше доста трудно. Ходих на доста интервюта, но обратната връзка от повечето от интервютата беше, че са си намерили човек... са се спрели на човек с повече опит”, споделя той.

Ръка му подават от "Алианс на младежта" - инициатива за младежка заетост, в рамките на която родни компании дават шанс за професионална реализация.

Борислав е на стаж във фабрика от два месеца и въпреки липсата на предишен опит, напредва бързо: „Доволни са. Вече са ме похвалили няколко пъти от различни отдели... аз също съм доволен от тях”

В България 30 компании членуват в Алианса.

От септември миналата година 1400 младежи от цялата страна, са започнали стаж в тях. Представители на алианса споделиха, че планират различни дейности, свързани с професионалната подготовка на младежите и заявиха, че идеята е инициативата да бъде дългосрочна.