„На миналите избори някои от социологическите агенции даваха 10% преднина на ГЕРБ, а спечели „Продължаваме промяната“. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ кандидат-депутатът от „Продължаваме промяната“ и рап изпълнител Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

В телевизионно интервю Хазарта обяви, че социологическа агенция е поискала от „Продължаваме промяната“ 100 000 лв., за да има дадат повече проценти. Последва и реакция на социолозите, които с декларация пискаха кандидатът за депутат да назове име.

Христо Петров отказва да каже коя е агенцията с мотива: „Тези оферти не пристигат на фирмена бланка с подпис и печат на шефа на агенцията. За да кажеш такова нещо, трябва да имаш неопровержими доказателства“.

Той уточни, че предложението не е било отправено лично към него, а към човек от ПП. Според него на практика социолозите на искат отговор, защото много добре го знаят.

На въпроса какво го задържа в политиката той отговори: „Ще ми простите грубия език – животът ми мина да ги търпя тия дърти мутри. Искам да помогна тази мръсна машина да се разкара. 90-те години гледах как чупят крака и ръце и лепят лепенки по стъклата на кафета и магазини. Сега ги гледам вече с костюм и как обясняват, че трябва да има стабилност. Искам да помогна това нещо да се разкара“.

По думите му „мръсната машина“ е виновна затова нашата държава да е различна от други европейски държави, на които искаме поне малко да приличаме.

„Мръсната машина притежава медийна империя, която може да съсипе един човек, още преди да се е стигнало до по-тежките бухалки халки, които са прокуратура, данъчни и всички други такива подобни институции“, допълни Хазарта.