И днес ще е предимно слънчево. Следобед ще има и временни увеличения на облачността, но ако превали- ще е слабо и за кратко, на места в планините и в югоизточните райони, в това число и по южното крайбрежие. Максималните температури ще са предимно между 28 и 33 градуса.

Като изключим краткотрайните превалявания по Южното Черноморие, на морето ще е предимно слънчево. Днес, обаче, вятърът ще е умерен до силен от североизток. Вълнението на морето ще е 3 бала, на юг от Бургас - 4 бала. Температурите в курорите ни ще са около 28–29 градуса, морската вода- 26-27 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Следобед ще превали и прегърми на отделни места. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 13 градуса.

До края на седмицата ще остане предимно слънчево, а преваляванията в следобедните часове ще са краткотрайни и главно в планинските райони. Температурите също ще останат доста високи, особено в неделя, когато ще достигат до 35 градуса на места. В понеделник, обаче, очакваме чувствително понижение на температурите в Западна България. Дневните стойности ще паднат с 5 до 10 градуса, освен това ще бъде и дъждовно. Във вторник захлаждането ще е факт в цялата страна.