Синът на началника на русенския КАТ Михаил Манов – Мануел, е сред задържаните при вчерашната акция на ГДБОП и спецпрокуратурата, в крайдунавския град, научи bTV от свои източници.

Вчера бяха задържани общо 8 души, вкл. Илия Стоилов, брат на депутата от БСП Георги Стоилов. Днес мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

Късно тази вечер спецсъдът трябва да реши дали групата ще остане в ареста.

Осем души, сред които и жена, са обвинени в участие в организирана престъпна група за изнудване.

На четирима са повдигнати и вторични обвинения за изнудване, притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение.

Според органите на реда именно Стоилов е ръководител на групата, която е действала от началото на 2015 г. насам.

Петима от арестуваните, включително и жената, са обвинение за отвличане през март 2015 г. и последващо изнудване. Става дума за служител на Стоилов, подозиран в кражба, който бил принуден със сила да подпише запис на заповед за 100 хиляди лева.

Разпитвани са 15 свидетели, двама от които – с тайна самоличност, извършени са 21 разпознавания, претърсвания на заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и автомобили, шест лични обиска.

При обиските са открити и иззети три пистолета, хладно оръжие, четири метални палки, 400 грама тротил, електрошокова палка, 107 патрона, два ножа.