Обвиненият в убийството на приятелката си и детето им Викторио Александров остава в ареста, реши Софийският апелативен съд.

Според прокуратурата охранителят първо е убил жената до себе си, след това е взел бебето и е отвлякъл с оръжие такси, за да простреля смъртоносно 1-годишното момиченце и да направи опит за самоубийство край Долни Богров.

Мотивите на съда да остави Александров в ареста са, че има основателно предположение, че е извършил престъпленията умишлено. Магистратите са категорични, че обвиняемият е вменяем и може да отговаря за действията си. Родителите му потвърдиха, че той не е имал предишни психични проблеми.

Данните от графологическата експертиза показват, че със сигурност Викторио Александров е автор на писмото, адресирано до майка му и баща му. В него той посочва, че планира да избяга в Турция. Защитата към момента оспорва когато точно е писано писмото.

Близките на убитата Дарина твърдят, че тя е била обект на непрестанен тормоз от страна на Викторио.

„Искам домашен арест. Няма да се укрия. Няма къде да отида, медиите ще са пред нас”, заяви днес обвиняемият. По думите му откритата рана от опита за самоубийство поставя в риск здравето му.

Още при първото си изправяне пред съдия през миналата седмица той обяви, че няма точен спомен от двете престъпления. Той днес отново заяви: „Не съм убиец и никога не съм бил!”.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!